– NB Publishers.

Here are some books to check out the weekend. You can read more about the Apartheid government’s sinister missions where they flung victims’ bodies out of aircraft in Death Flight. If you want something more relaxing, you can expose your children to these Afrikaans children’s books.

Death Flight: Apartheid’s secret doctrine of disappearance – Michael Schmidt
In the late 1970s, as the apartheid government fought a desperate and dirty battle to stay in power, its security forces devised a chilling new tactic. A shadowy, top-secret unit called Delta 40 was established, tasked with the murder of hundreds of ANC, PAC, and SWAPO members. Victims’ bodies were flung from aircraft into the Atlantic Ocean off the coast of South West Africa.

Death Flight provides the first detailed account of these sinister missions. Seasoned investigative journalist Michael Schmidt traces the journey of Neil Kriel, Delta 40’s first commander, from his boyhood in Rhodesia (now Zimbabwe) to his dark deeds as an apartheid operative in the 1980s. Schmidt also tracks down Kriel’s partner, Colonel Johan Theron, and several other veteran Special Forces operators.
Based on the detailed analysis of flight logs and numerous interviews, Death Flight sheds shocking new light on one of apartheid’s darkest chapters.

Grilgrypers 6: Die geheim van die spookwerf deur De Wet Hugo.

Grilgrypers 6: Die geheim van die spookwerf deur De Wet Hugo.

Kies-jou-avontuur: Die gevaarlikste speletjie op aarde deur De Wet Hugo.

Kies-jou-avontuur: Die gevaarlikste speletjie op aarde deur De Wet Hugo.

Michael Schmidt is an author, investigative journalist and defence correspondent with more than three decades’ experience in conflict reporting on six continents, including war correspondence work in Guatemala, Darfur and Lebanon. The book is available at R295.

Grilgrypers 6: Die geheim van die spookwerf – De Wet Hugo
Vanessa se ouers was eens skatryk, maar wanneer haar pa alles verloor moet hulle trek na ‘n piepklein huisie op ‘n skrootwerf waar haar pa as bestuurder van ‘n insleepwa gaan werk. Die motorongeluk waarin Vanessa betrokke was, spook steeds by haar. En al die gruwelike motorwrakke in die skrootwerf gee haar die horries. Wanneer sy die eienaardige Wayne ontmoet, vind sy boonop uit dat die skrootwerf meer as een spokerige geheim wegsteek…

Kyk ‘n lokprent vir die boek hier.

De Wet Hugo gee op die oomblik skool in Saoedi-Arabië en sal dus nie skole in Stellenbosch kan besoek soos wat hy voorheen het vir die eerste drie boeke van sy reeks nie. Hy is wel beskikaar vir virtuele skoolbesoeke en onderhoude.

 Die boek is R155 en is geskik vir 12- tot 14-jariges.

Kies-jou-avontuur: Die gevaarlikste speletjie op aarde – De Wet Hugo
Mario is die skool se rekenaarspeletjie-kampioen. 

Maar wanneer hy deur ‘n eienaardige nuwe speletjie weggevoer word na die kuberruim, moet hy veg vir sy lewe. ‘n Geheimsinnige wese genaamd Gigabyte verduidelik dat hy na die sewe wonders van die antieke wêreld moet reis om ses goue muntstukke te vind, voordat hy kan terugkeer huis toe. Lewensgevaarlike uitdagings wag op hom… ‘n Kies-jou-eie-avontuur-storie propvol avontuur en naelbytaksie!

Kyk hier ‘n lokprent vir die boek. Die boek kos R140 en is geskik vir 9- tot 12-jariges.